De Donjon Woonburcht

 

voor iets bijzonders…

De Donjon – voor iets bijzonders…

De Donjon onderscheidt zich niet alleen door een fraaie collectie meubelen maar ook door het bieden van een extra meerwaarde in persoonlijk advies. Onze adviseurs helpen u graag uw interieur samen met u vorm te geven. Natuurlijk bent uzelf altijd de belangrijkste praktijk deskundige maar tussen uw droom en de werkelijkheid willen wij graag met ons deskundig advies een extra schakel zijn om uw wensen te realiseren.

We gaan daarbij uiteraard altijd uit van uw smaak en wensen maar ook mogelijkheden qua ruimte en budget. Die puzzel maken we graag samen met u. Ons advies is er altijd op gericht dat u uiteindelijk tevreden zult zijn, of het nu gaat om een bijzettafel, karpet, bank of compleet interieur. Het moet uw huis dat heerlijke thuisgevoel geven en of dat nu ‘helemaal lekker voor jezelf’ is of dat je ‘ermee voor dag wilt komen’ dat bepaalt u uiteraard zelf!

7 shops vol inspiratie en design

De collectie van de Donjon staat voor eigenzinnige design meubelen met merken waar we al generaties lang mee samenwerken. De Donjon meubelcollectie bestaat onder andere uit banken, hoekbanken, fauteuils, eetkamermeubelen, vloerkleden, wandmeubels, tv kasten. Deze collectie design meubelen is samengesteld door middel van diverse binnen- en buitenlandse kwaliteitsmerken. De winkel is ingedeeld in 7 afdelingen van elk minstens 600 vierkante meters.

Design

Leolux Select Store

Rolf Benz Experience Center

Modern Wonen

Handcrafted Masterpieces

Natuzzi Italia Store

Movani

Vanwaar de naam “De Donjon”?

Op zoek naar een passende naam in 2001, die recht zou doen aan de karakteristieke vormgeving van het gebouw, de strategische plaats van de lokatie en functie die inspireert tot het verhogen van het eigentijds woongenot kwamen we uit bij het woord De Donjon.

De Donjon is immers een versterkte rechthoekige of ronde toren van twee of drie verdiepingen en met muren van twee a drie meter. In uiterste nood kon de heer zich met zijn getrouwen in dit bastion terugtrekken. Men verdedigde zich dan vanaf het dak, waaromheen men een zware gekanteelde borstwering wierp. Ter verdediging was deze toren wel geschikt, maar voor een lange belegering was er te weinig ruimte. Donjon heette oorspronkelijk het enige gebouw in een verder alleen uit een omheind terrein bestaand Middeleeuws kasteel.

De donjon werd toen identiek met de hoofdtoren. Wanneer een edelman in de middeleeuwen een burcht ging bouwen begon hij met de donjon; dat is de woontoren. Onderin bevond zich een kelder waar de voorraden werden opgeslagen. Daarboven was het woonverblijf waar werd gegeten, geslapen, gekookt en gespind. Op de zware buitenmuren bevinden zich vaak weergangen. Een weergang is een smal open gangpad dichtbij de bovenkant van de buitenmuur waarop de wachters en de kanonnen stonden. Een edelman moest tenslotte goed op zijn eigen donjon passen, nietwaar?

Collectie designmeubelen

Onze specialisten

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

7 shops vol inspiratie en design

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.